K čemu je dobré emimino?

20.03.2017 23:50

Někdy se tomu neubráním a pročítám internetové diskuze například na emiminu (a doufám, že to máte někdo taky tak). Většinou to dělám, když je nějaký problém a nevím si rady. Než jsem se stala maminkou, tak jsem si tak nějak myslela, že budu automaticky vše vědět, budu mít přece mateřskou intuici ... Bohužel realita je taková, že nevím nic, a proto googlím a pročítám cizí zkušenosti.

Člověk by opravdu nečekal kolik nejrůznějších problémků bude řešit: „Kolik má novorozenec přibývat za týden?“ „Miminko má hysterák při koupání“, „Miminko bojkotuje kojení“, „Miminko nechce spát v postýlce“ (haha),“Miminko chce spát jen v náručí“, „Miminko má hysterák v kočárku“, „Kdy přejít na sporťák?“, „Miminko se často v noci budí“, „Roční batole nechce jíst“,  a jedna aktuální „Batole nesnáší své nové boty.“

A výsledek? Kloudnou odpověď obvykle nenacházím. (Ano, dozvím se, že to můžu udělat takhle a nebo taky úplně naopak). Zjistila jsem ale, jak tyto diskuze mohou pomoci. Jejich zázračný účinek spočívá v tom, že zjistíte, že je na tom někdo mnohem hůř, než vy. Věřte, že pokud se vaše miminko budí v noci každou hodinu, na emiminu najdete někoho, komu se budí každou půl hodinu (nebo pro jistotu nespí vůbec nikdy). A pokud vaše dítě jí jenom červenou řepu, špenát a rajčata, tak si buďte jisti, že najdete někoho, jehož batole papá pouze hranolky od McDonalds. A to si pak říkáte, že na tom vlastně ani nejste tak hrozně a má to neskutečně uklidňující efekt. Všechny problémky se nám zatím vždycky tak nějak vyřešily samy a ujištění, že v tom nejsem sama mi pomohlo překlepat nejhorší období.

Diskusní téma: K čemu je dobré emimino?

Dobre ze ti pomoze :)

Magdalena LN | 21.03.2017

Mas dobry blog a som verna čtenarka :) Aj ja to rada čitam forumy ako eminimo ale švedske stranky, aj ked nemam miminko, a momentalne neplanujem ani male, ale aj tak je to dobre si precist a zajimave, tak budem aspon trosku pripravena ked niekedy v (dalekom) budocnosti budem mat male. Dobre ze ti to pomoze :)

Re: Dobre ze ti pomoze :)

Lichá ponožka | 21.03.2017

Děkuju za milý komentář. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :). Taky jsem na to občas narazila, ještě předtím, než jsem měla mimi. Ony tam ty maminky řeší opravdu první poslední i z různých jiných oblastí, tak tam člověk může najít "radu" i tak :).

Přidat nový příspěvek